Produkcja agrestu i winogrona

uprawa agrestu

Uprawa – agrest

Sadzonki agrestu nie tworzą łatwo korzeni, dlatego krzewy są zwykle
w lipcu. Młode drewno z obecnego sezonu wzrostu, gdy jest niedojrzałe,
zakorzenia się łatwo, dlatego też, gdy tylko wystarczająco duży wzrost zostanie osiągnięty. Powinno się rozpocząć nakładanie warstw. Zazwyczaj są one gromadzone jak najwyżej, aby częściowo pokryć nowy wzrost. W celu  tego najbardziej efektownie I
czasami zginać gałęzie w dół  do ziemi i pokrywać wszystkie oprócz końcówek.  Cała roślina będzie masą korzeni, które następnie należy podzielić, każdy kawałek, który ma korzeń, bez względu na to, jak mały korzeń, zasadzony jako zalecany do porzeczek czarnych oraz pokryty obornikiem i łopatą zaoraną.  Widziałem stare krzewy warstwowe, nie oczekując, że stare drewno się tam zakorzeni, ale że tak się stanie.
Zmiękczyć drewno, aby łatwiej zakorzeniło się w następnym sezonie, kiedy zostanie zasadzone jak sadzonki.

Uprawa winogron

Należy pamiętać, że istnieją odmiany owoców, których jest znacznie więcej.
trudne do rozpowszechnienia niż inni. Tak jest w przypadku malin, agrestu,
itp, a zwłaszcza w przypadku winogron, na niektórych odmianach, których jest to prawie niemożliwe do zabezpieczenia dobrych korzeni. Ale większa liczba korzeni swobodnie z warstw lub sadzonki malin. Warstwa jest najprostszą metodą, dzięki której każdy może odnieść sukces. Najłatwiej jest to zrobić z młodym zielonym drewnem, zakopując je w czerwcu w
gleby o głębokości trzech cali w odstępach czasu, często zabezpieczając w ten sposób wiele roślin z każdej z nich.
winorośli.

Jedna odpowiedź do “Produkcja agrestu i winogrona”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *